“Optimale samenwerking doordat we dezelfde taal spreken”

Het terrein van ICT is in de loop der jaren zeer complex geworden. Specialisatie op de diverse onderdelen is dan ook een logisch gevolg voor ICT-bedrijven die hun klanten optimaal van dienst willen en kunnen zijn. De specialisten komen elkaar tijdens hun werkzaamheden tegen. Een goede samenwerking is daarom voor iedereen van belang. Pieter van den Hil van Vandenhil.com en Rutger de Nooij van Deltacom weten dit als geen ander. Beide bedrijven werken al heel wat jaren prettig samen. “We werken met dezelfde no-nonsense aanpak en hebben dezelfde doelstelling: een lange termijn relatie realiseren met onze klanten. En hen optimaal van dienst zijn”.

Specialisatie is cruciaal voor ICT
Oorspronkelijk gaf Pieter van den Hil leiding aan zijn installatiebedrijf. Vanuit deze werkzaamheden groeide een specialisatie: het aanleggen van netwerken. “Aanvankelijk coax-netwerken, vervolgens ethernet en ook telefonie”, vertelt de Dinteloordse ondernemer. “We werkten destijds met Siemens telefooncentrales en realiseerden daarbij een goede groei. In 2007 besloot ik tot specialisatie en verkocht ik onze elektrotechnische tak. Telefonie – en dan voornamelijk ‘Voice over IP’ (VoIP) vormt nu onze corebusiness”.

“De techniek rond VoIP is heel belangrijk: het is een gevoelig product, maar wel één met enorme mogelijkheden. We hebben veel klanten in de zorgsector – artsen, tandartsen en apotheken – maar ook scholen en tal van bedrijven. Voornamelijk regionaal gevestigde klanten met 1 tot 20 medewerkers, maar ook een paar echt grote bedrijven. Wij investeren veel in onze klanten, om te groeien naar een lange termijn relatie. Onze policy is dat we samenwerken met alle partijen die we in het veld tegen komen. Ook hierin investeren we, omdat een goede samenwerking ook echt in het belang van onze klant is”.

Samenwerken in vertrouwen
Over de samenwerking met Deltacom is Van den Hil lovend. “We begrijpen dat ieder van ons ruimte nodig heeft om zijn taak goed te kunnen doen. Waar nodig vullen we elkaar daarbij aan en nemen zelfs taken van elkaar over. In de afgelopen ruim tien jaar is er ook een duidelijk vertrouwen opgebouwd. We zijn transparant in onze manier van werken en hebben hetzelfde doel: tevreden klanten. Dat bereiken we alleen als onze dienstverlening optimaal is en alles goed functioneert. En we richten ons beiden op waar we goed in zijn. Bij Deltacom is dat kantoorautomatisering, terwijl wij ons bezighouden met telefonie en internet.”

Bron: Deltacom.nl (https://deltacom.nl/nieuws/optimale-samenwerking-doordat-we-dezelfde-taal-spreken/)